Održana prva javna tribina NBL-a u Tuzlanskom kantonu


 

 

Prva javna tribina Nezavisne bosanskohercegovačke liste u Tuzlanskom kantonu, održana je u subotu, 05.maja u prepunoj dvorani JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik. Brojni građani i simpatizeri došli imali su priliku čuti dio programa za koji se zalaže NBL.

 

Na tribini su govorili: predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić,  potpredsjednica NBL-a doktorica Vehida Fazlić, potpredsjednik NBL-a Zlatko Hujić, kandidat za predsjednika RS-a poduzetnik Jusuf Arifagić, poduzetnik Anto Marković, poduzetnik Smajić Fadil, profesor doktor Rusmir Mahmutćehajić, profesor Hamdija Numanović, te brigadni general Salih Malkić. Potpredsjednici NBL-a Sead Džafić i Muhamed Ramović uputili su pozdrave prisutnima, ali su službeno bili odsutni.

U vrijeme kada se u vodećim strankama dešavaju velike podjele i nejedinstvo isključivo zbog fotelja i ličnih interesa, nezavisni načelnici, nezavisni vjećnici i provjereni privrednici ujedinili su se u Nezavisnu bosanskohercegovačku listu, listu za promjene. Svojim radom i doprinosom u lokalnoj zajednici pokazali su kako se treba boriti za građane Bosne i Hercegovine, pokazali su i dokazali da se pošten rad isplati. Kalesija, Srebrenik, Živinice, Goražde, Stari Grad Sarajevo, Bosanski Petrovac, Kozarac samo su neka mjesta gdje su građani prepoznali snagu i hrabrost Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Ljudi koji uspješno vode svoju lokalnu zajednicu bez lažnih obećanja mogu uspješno voditi i zemlju Bosnu i Hercegovinu. Imaju snagu, hrabrost, znanje i želju da Bosnu i Hercegovinu promjene na bolje.  Promjene na političkoj sceni Bosne i Hercegovine moraju doći, sad ili nikad. Krajnje vrijeme je da građani okrenu leđa strankama koje su imale toliko puno vremena da učine Bosnu i Hercegovinu uspješnom zemljom. Nakon toliko godina povjerenja vladajuće stranke učinile su Bosnu i Hercegovinu zemljom u kojoj gotovo svaki stanovnik ima samo jedan cilj, a to je odlazak. Nezavisna bosanskohercegovačka lista svojim realnim i ostvarivim programima daje nadu građanima za bolju Bosnu i Hercegovinu.

 

Pozivaju sve građane Bosne i Hercegovine koji žele doprinijeti pozitivnim promjenama da se pridruže Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi

Budi Dio Tima