U KAKNJU ODRŽANA PRVA JAVNA TRIBINA NEZAVISNE BOSANSKOHERCEGOVAČKE LISTE


Proteklog vikenda u Kaknju je održana javna tribina u okviru koje je predstavljena platforma djelovanja Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Građanima Kaknja i simpatizerima ove političke opcije predstavljen je projekat u kojem je istaknuto građani svih nacionalnosti, studenti, mladi ljudi, privrednici, nezavisni načelnici pokušavaju stvoriti jednu alternativu za političku scenu Bosne i Hercegovine.

Tribinu sa temom “Aktuelna politička situacija i pripreme za predstojeće Opće izbore” vodili su predstavnici Liste: Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Starog Grada i predsjednik NBL-a, potpredsjednici Zlatko Hujić, Jusuf Arifagić te Emir Salihović, profesor Rusmir Mahmutčehajić i član koordinacionog odbora za područje Zeničko-dobojskog kantona Fehim Merdić.

Oni su istakli da su u središtu njihovog političkog djelovanja čovjek sa njegovim egzistencijalnim problemima, a trenutnu lošu situaciju u BiH, krize koje potresaju političku scenu smatraju namjerno izazvanim u cilju zadržavanja današnjih pozicija.